SFBB یک ابزار ساده است که توسط آژانس استانداردهای غذایی (FSA) برای کمک به کسب و کارهای کوچک برای پیروی از ماده 5 مقررات حفظ شده (EC) شماره 852/2004 توسعه یافته است. این قانون، کسب وکارهای مواد غذایی را ملزم می کند که رویه های مدیریت ایمنی غذا را بر اساس اصول نقاط کنترل بحرانی تجزیه و تحلیل خطر (HACCP) اجرا کنند. این استاندارد همه مشاغل مواد غذایی را ملزم می کند که یک سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی مستند داشته باشند و این رویه ها باید بر اساس اصول ایزو HACCP باشد. به این ترتیب، استفاده از SFBB یک الزام قانونی نیست، اما داشتن یک سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی مستند بر اساس اصول HACCP یک الزام قانونی است.
استاندارد SFBB می تواند توسط مشاغل کوچک مواد غذایی استفاده شود تا به آنها کمک کند تا با این الزام مطابقت داشته باشند. با استفاده از SFBB، کسب و کارها نه تنها می توانند از مقررات ایمنی مواد غذایی پیروی کنند، بلکه می توانند شهرت خود را بهبود بخشند و خطر ابتلا به بیماری های ناشی از غذا را کاهش دهند. تکمیل SFBB ممکن است دلهره آور به نظر برسد، اما برای اطمینان از ایمنی مشتریان و موفقیت یک تجارت مواد غذایی ضروری است.
اخذ گواهینامه ایزو SFBB یعنی دستورالعمل های مدیریت ایمنی مواد غذایی و مقررات بهداشت مواد غذایی در شرکت های کوچک برای رسیدن به غذای سالم تر، کسب و کار بهتر. تمامی افرادیکه در کسب و کار مربوط به مواد غذایی هستند میبایست خودشان و کارکنانشان بهداشت شخصی مناسبی داشته باشند. این استاندارد اطلاعاتی به ما می دهد که چگونه مطمئن شویم که کارمندان سازمان و مواد غذایی که در خدمت ما قرار داده اند، ایمن هستند. SFBB یک سیستم برگه اطلاعات ساده است که نشان می دهد چگونه می توان اطمینان حاصل کرد که خطرات بالقوه در یک تجارت مواد غذایی را می توان به طور ایمن کنترل کرد؛ غذای ایمن و در نتیجه آن کسب و کار بهتر شامل موارد و اطلاعات زیر است:
• آلودگیهای متقابل
• تمیز کردن
• منجمد کردن مواد غذایی
• پخت و پز
• مدیریت با استفاده از بررسی روزانه عملکرد مجموعه
گواهینامه ایزو SFBB حتی برای کودکستان ها و خانه های مراقبت از سالمندان نیز بسیار حائز اهمیت می باشد. در هر بسته SFBB سازمانها، اطلاعات خاصی برای الزامات مختلفی که در آن سازمان است، وجود دارد. روند دریافت گواهینامه SFBB کاربردی و آسان بوده و دریافت آن مزایای زیادی دارد، این موارد عبارتند از:
1. اطمینان از رعایت مقررات بهداشت مواد غذایی.
2. نشان دادن اینکه غذا را ایمن درست می کنید.
3. راهی برای آموزش کارکنان در روش های ایمن.
4. حفظ شهرت کسب و کار شما.
5. افزایش یا حفظ رتبه بهداشت مواد غذایی.
6. بهبود کسب و کار با کاهش هدر رفت مواد غذایی.
برخی از الزامات گواهینامه SFBB قبل از شروع کار با مواد غذایی :
✓ همیشه دست های خود را بشویید.
✓ لباس های تمیز بپوشید.
✓ حتما کلاه بذارید.
✓ اگر دچار مشکلاتی مانند استفراغ و یا اسهال هستید، به مدیر خود اطلاع داده و اصلا به مواد غذایی دست نزنید.
✓ ساعت و جواهرات و یا هر چیزی که داخل دستتان دارید را خارج کنید.
✓ حتما لباس مخصوص کار داشته باشید.
و هنگامی که کار با مواد غذایی را شروع میکنید باید از الزامات زیر پیروی کنید:
✓ سیگار کشیدن ممنوع.
✓ خوردن و نوشیدن ممنوع.
✓ دست زدن به صورت، سرفه یا عطسه ممنوع.
استاندارد SFBB برای مشاغل کوچک است و به طور کلی در کارهای زیر توصیه می شود:
• کترینگ ها و پخش غذای آماده
• خرده فروشان
• کافه و رستوران ها
• مراکز مراقبت کودکان
• خانه سالمندان
• بخش های آشپزخانه دانشگاه ها و مدارس
• هتل ها
استاندارد SFBB به دو بخش کلیدی تقسیم می شود، بخش اول شامل روش های ایمن (مانند تمیز کردن، روش های منجمد کردن، پخت و پز و مدیریت) است. برای این روش های ایمن، یک کسب وکار باید دستورالعمل ها را دنبال کند و هر روش ایمن را به گونه ای تکمیل کند که نشان دهنده کارهایی باشد که در کسب و کارشان انجام می دهند. این روش های ایمن می توانند به عنوان ابزاری مفید برای آموزش کارکنان نیز عمل کنند. بخش دوم شامل یک دفترچه است که در آن یک تجارت مواد غذایی باید سوابق خود را نگه دارد.
برای تعیین رتبه بهداشت مواد غذایی سه حوزه کلی در نظر گرفته می شود،
1- اقدامات بهداشتی مواد غذایی. (یعنی مواد غذایی تا چه حد بهداشتی نگهداری می شود؟) این شامل نحوه تهیه، پختن، گرم کردن مجدد، خنک شدن و نگهداری غذا می شود.
2- وضعیت فیزیکی محل. این شامل تمیزی، چیدمان، روشنایی، تهویه، کنترل آفات و سایر امکانات است.
3- مدیریت ایمنی غذا یا اعتماد به مدیریت (یعنی ایمنی غذا چگونه مدیریت می شود؟) این شامل فرآیندها، سیستم ها و آموزش کارکنان است که برای اطمینان از ایمن نگه داشتن غذا و رعایت استانداردهای بهداشتی خوب مواد غذایی وجود دارد.