مشاور ایزو - تعهدات شرکت مشاوره ایزو چیست ؟

سازمان بین المللی استاندارد سازی ISO شبکه ای از موسسات استاندارد ملی در 147 کشور است و دفتر مرکزی آن در ژنو، سوئیس واقع شده است. ایزو به عنوان سازمانی نظارتی عمل می کند که شرایط کسب و کار و کیفیت را برآورد می کند و توسط صدور و اخذ گواهینامه ایزو تولیدات و خدمات شرکت ها را تایید می کند. شرکت ها می توانند با همکاری با مشاوران ایزو تولیدات خود را به کیفیت مناسب برای دریافت این گواهینامه ها برسانند، وظایف شرکت مشاوره ایزو مشخص و در جهت دریافت سریع تر گواهینامه ایزو می باشد.

استانداردهای بین المللی یک چارچوب، یک بستر مشترک بین تأمین کنندگان و مشتریان آنها را ارائه می دهند، این توافق نامه جهانی تجارت و انتقال فناوری را تسهیل می کند. ISO بزرگترین توسعه دهنده استاندارد در جهان می باشد؛ استانداردها در تأمین کیفیت، ایمنی، قابلیت اطمینان، کارایی و قابلیت تعویض نقش اساسی دارند، همچنین استانداردهای ایزو منجر به بازده بالاتر سرمایه می شوند. استانداردهای ایزو به توسعه، ساخت و عرضه محصولات و خدمات با صرفه تر، ایمن تر و تمیزتر کمک می کنند، آنها همچنین اغلب مبانی فنی برای بهداشت، ایمنی و قوانین زیست محیطی را در اختیار دولت ها قرار می دهند.


نقش مشاور ایزو

بازار رقابتی فعلی خواستار محصولات و خدمات با کیفیتیست که به مشتری تجربه استثنایی را ارائه می دهند. شناخته شدن به عنوان یک برند با کیفیت جهانی می تواند کلید دستیابی به برتری در بازار جهانی رقابتی در حال رشد باشد. اگر قصد اخذ گواهینامه ISO را دارید، انتخاب مشاور ایزو مناسب یک تصمیم حیاتی است که تعیین می کند روند صدور گواهینامه شما به طور کارآمد و یکپارچه ای انجام شود، مشاور مناسب همچنین می تواند سرعت گرفتن گواهینامه را افزایش دهد. در تمامی مراحل صدور گواهینامه ایزو، مشاور ایزو شما از نظر ارائه راه حل برای مشکلاتی که حتی ممکن است متوجه آن نشوید، نقشی اساسی دارد؛ از این رو مشاور شما باید از جریان فرآیند، بهینه سازی های مورد نیاز و پارامترهای انطباق آگاهی کامل داشته باشد.

یک مشاور ایزو نمی تواند اقدام به اخذ ایزو برای شما نماید و این موضوع برعهده نهاد صدور گواهینامه (CB) است. مشاور شما وظیفه دارد شما را مطابق با استانداردهای ایزو و تصویب ممیزی کیفیت خارجی که توسط یک حسابرس شخص ثالث از یک CB انجام می شود، تنظیم کند. لازم به ذکر است که تنها پس از گذراندن حسابرسی خارجی می توان اقدام به اخذ گواهینامه ایزو برای سازمان شما نمود. استانداردهای خاصی مانند گواهینامه ISO برای ایجاد اعتبار و اطمینان در هر صنعتی بسیار مورد نیاز هستند. مهم نیست شرکت شما چقدر بزرگ یا کوچک باشد، اخذ گواهینامه ISO یک مزیت است که نه تنها به شما برتری بیشتری نسبت به دیگران می دهد بلکه به شما امکان می دهد در میان رقبا برجسته شوید. از مهمترین مزایای گواهینامه های ایزو این است که شما می توانید به مشتری اطمینان دهید که از بالاترین استانداردهای کیفیت پیروی می کنید.


وظایف و تعهدات مشاور ایزو

تصمیم استراتژیک هر کسب و کار برای پیاده سازی سیستم مدیریت کیفیت یا هر نوع سیستم دیگر و دستیابی به گواهینامه ISO تصمیمیست که تأثیر بسزایی در سازمان خواهد داشت. تصمیم برای اجرای سیستم مدیریت ایزو اغلب زمانی اتخاذ می شود که شرکت در تلاش برای گسترش یا تلاش برای ورود به بازارهای جدید باشد. مزایای استفاده از یک مشاور معتبر و باتجربه ایزو که دانش خوبی در مورد استانداردهای مربوط به ISO و بخش صنعتی دارد این است که شما توسط یک سیستم مدیریتی اجرا شده به طور موثر و در کنار افرادی که می فهمند چگونه می توانند به پیشرفت مستمر ادامه دهند، گواهینامه مورد نظرتان را کسب خواهید کرد.

یک شرکت مشاور ایزو که قرار است برای سازمان ها اقدام به اخذ گواهینامه ایزو نماید و عملکرد آنها را بهبود بخشد ، دارای وظایف مشخصی است که انجام صحیح آنها نیاز به همکاری متقابل از طرف سازمان متقاضی اخذ گواهینامه ایزو دارد. به صورت کلی وظایف و تعهدات مشاوران ایزو را می توان به صورت زیر بیان نمود:

1- آموزش تمامی پرسنل شرکت در مورد مفاهیم و الزامات استاندارد ایزو

2- همفكری در انتخاب نماینده مدیریت كارفرما

3- مشاوره در طراحی چارت سازمانی، شرح وظایف و نیازسنجی آموزشی شرکت

4- همفكری و مشاوره در شناسایی فرایندهای سیستم مدیریت كیفیت و تعیین توالی و تعامل این فرایندها، تعیین شاخص های ارزیابی فرآیند و ایجاد مکانیزم پایش فرآیند بر اساس واقعیات شركت كارفرما جهت اخذ ایزو

5- طراحی مدارك سیستم مدیریت كیفیت، شامل طراحی روشهای اجرایی و دستورالعمل های كاری و فرم ها، به منظور تطبیق با نیازمندی های استاندارد در شركت كارفرما

6- طراحی نظام نامه كیفیت بر اساس نیازمندی های استاندارد ایزو

7- توجیه پرسنل شرکت كارفرما در مورد مفاد روش های اجرایی و دستورالعمل های كاری ارائه شده و اصلاح و تكمیل این مدارک بر اساس توافق مشاور و پرسنل مرتبط شرکت جهت اخذ گواهینامه ایزو

8- نظارت بر اجرای سیستم مدیریت كیفیت در شركت كارفرما و رفع اشكالات احتمالی در ارتباط با موضوع قرار داد

9- همراهی با تیم كارفرما در انجام ممیزی داخلی سیستم مدیریت كیفیت

10- همراهی با تیم كارفرما در جلسه بازنگری مدیریت

11- راهنمایی شركت كارفرما در انتخاب مرجع صدور گواهی ایزو

12- مشاوره در رفع اشكالات احتمالی سیستم مدیریت کیفیت شرکت پس از پیش‎ ممیزی مرجع صدور ایزو

13- حفظ رازداری در مورد كلیه اطلاعات و اسنادی كه طی دوره مشاوره به منظور تحقق موضوع قرار داد به مشاور ارائه می شود یا در شركت كارفرما رویت میگردد.

گواهینامه ایزو SFBB

غذای امن تر، کسب و کار بهتر: اخذ گواهینامه ایزو Sfbb یعنی دستورالعمل های مدیریت ایمنی مواد غذایی و مقررات بهداشت مواد غذایی در شرکت های کوچک برای رسیدن به غذای سالم تر، کسب و کار بهتر.

اهمیت اخذ انواع ایزو

امروزه اخذ استانداردهای ایزو بسیار حائز اهمیت می باشد تا آنجا که شرط بسیاری از مبادلات بازرگانی در سطح بین المللی می باشند. این سازمان به ترویج بین المللی استانداردهای صنعتی و اقتصادی می پردازد تا تبادلات صنایع و حرفه های مختلف را در یک راستا هماهنگ سازد.

استاندارد 13485 - سیستم مدیریت کیفیت در تجهیزات پزشکی

ایزو 13485 در حقیقت مبناهای سیستم مدیریت کیفیت را مشخص می کند که در آن سیستم سازمان مربوطه نیاز به ارائه مدارک و نشان دادن توانایی خود در ارائه تجهیزات پزشکی و خدمات مرتبط با آن را دارد. بنابراین اخذ گواهینامه ایزو 13485 می بایست جز اولویت شرکت های ارائه کننده تجهزیات پزشکی قرار بگیرد.

گواهینامه ایزو 31000

تمام فعالیت های یک سازمان که با ریسک همراه است باید مدیریت شود. فرآیند مدیریت ریسک به تصمیم گیری هایی کمک می نماید که همراه با در نظر گرفتن عدم قطعیت و امکان وقوع حوادث و رویدادهای (عمدی و غیر عمدی)آتی و اثرات آنها بر اهداف مورد توافق است.

انواع گواهینامه های ایزو

گواهینامه های ایزو انواع مختلفی دارند که لازم است آگاهی لازم در مورد استفاده و کارایی هرکدام از آنها وجود داشته باشد.برخی گواهینامه های ایزو، عموعی محسوب می شوند به این معنی که گستره زیادی از شرکت ها را شامل می شوند اما برخی دیگر کاملا اختصاصی و به منظور کاربردی خاص تهیه شده اند.

استاندارد ایزو مختص موسسات مالی و بانک ها

استاندارد ایزو مختص موسسات مالی و بانک ها ایزو 13616: خدمات مالی و شماره حساب بین المللی بانک هاایزو 11649: گواهینامه الزامات و ساختاربانکداری کلانEBANKING: بانکداری الکترونیکیایزو 13569: خدمات مالی و امنیت اطلاعاتایزو 22307: ارزیابی اثرات حریم کاربران